Llar infantil Padre Lerchundi

La Fundació Naturgy continuarà col·laborant amb l’ONG Proclade a la llar infantil Padre Lerchundi, de Tànger, la finalitat de la qual és brindar suport econòmic a l’escola perquè pugui dur a terme la seva tasca social.

Entre les activitats que es promouen a l’escola destaquen les accions de suport social i escolar per a infants (menjador d’esmorzars, dinars i berenars, accés a material d’higiene, suport educatiu i activitats de lleure i temps lliure), així com la formació educativa i social de mares de família, l’aportació de beques de guarderia i una formació en fusteria per a joves de 16 a 25 anys.

Rehabilitació energètica de l’escola Jaafar Bnou Atia

Des de Fundació Naturgy estem convençuts de la importància de fer compatible el progrés i el desenvolupament econòmic de la societat amb l’ús eficient de l’energia, en el marc de col·laboració amb les associacions i centres escolars dels municipis de zones travessades pel gasoducte Medgaz.

El 2019, es va treballar a l’escola Jaafar Bnou Atia, situada al douar cooperatiu El Jazoulia, Comú Mjaara, a la província d’Ouezzane. Aquest projecte va facilitar l’accés a l’escola a un col·lectiu desfavorit, format en un 60% per nenes petites. Els criteris de selecció d’aquesta escola van ser la manca d’infraestructures sanitàries i el sanejament de base.

Reforma de l’Escola Doughmaniya

Mitjançant aquesta iniciativa, la Fundació Naturgy, en col·laboració amb Metragaz (empresa que opera i manté el tram marroquí del gasoducte Maghreb-Europa), rehabilita l’escola de Doughmaniya, situada a la província de Jerada, al costat de la frontera algerianomarroquina. Hi reben formació 124 nens i nenes pertanyents a famílies de col·lectius desfavorits i, majoritàriament, nòmades.

L’escola no disposa de calefacció ni aigua calenta, les temperatures a l’hivern poden arribar a baixar dels zero graus i tant els banys com les zones d’esbarjo i estudi presenten un mal estat de conservació. Els treballs de rehabilitació busquen solucions energètiques i mediambientals a fi de millorar la qualitat de vida al centre escolar i així facilitar l’accés a l’educació.

Els treballs de reforma de l’escola consisteixen en la instal·lació d’un sistema de calefacció mural elèctrica a les sales de classe, la instal·lació d’un sistema d’aigua calenta solar, la reparació i la millora dels banys i la instal·lació de dutxes, la creació d’una biblioteca i l’adequació i la millora de la zona d’esbarjo, inclosa la plantació d’arbres.